Medvehagymás ricottás cannelloni

Újra itt a medvehagyma szezon! Én még nehezen mozdulok ki a két lurkóval, de szerencsére kaptam egy csomaggal, így jutott nekünk is a finomságból. Most éppen tészta formában.

DSC_1134

Hozzávalók (2 személyre):

25 dkg ricotta
12 dkg medvehagyma
1 tojás
2 ek. reszelt parmezán
10 db canelloni
1 csomag mozzarella
2 dl főzőtejszín

só, bors, őrült szerecsendió, olívaolaj

A sütőt 200 fokra melegítem, a medvehagymát apróra vágom, és kevés olívaolajon megfonnyasztom, sóval, őrült borssal és jó sok őrölt szerecsendióval ízesítem. Összekeverem a ricottát, tojást, reszelt parmezánt, ezt is sózom és belekeverem a medvehagymát. Canelloniba töltöm, amit kivajazott (vagy olívaolajozott) hőálló formába teszek. Leöntöm a főzőtejszínnel, ráhalmozom a vékonyra szeletelt mozzarellát és sóval borssal ízesítem. Előmelegített sütőben lefedve 20 percig, fedő nélkül további 10 percig sütöm.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.