Tabbouleh

Már ezer éve szemezgetem ezzel az egzotikus libanoni salátával, de még sosem volt bátorságom megcsinálni. Kissé elriasztott a gondolat, hogy a saláta valójában egy NAGY adag petrezselyem, és fogalmam sem volt mire számítsak. Összességében a saláta íze nekem kissé tömény, tudom, hogy nem úgy lenne autentikus, de asszem legközelebb fele adag petrezselyemmel, és háromszor annyi bulgurral fogom készíteni. Most persze az autentikus receptet teszem közzé, amit Chili & Vaníliától és Világevőtől lestem el. A képet köszönöm A Veronika Zalavári Photoblognak!

ételfotók (7)

Hozzávalók (2 személyre):

25 dkg paradicsom
3 vékony db újhagyma
6 csokor petrezselyem (165 g volt nálam)
1 csokor menta (20 g)
2 ek. bulgur

3 citrom leve
1 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A hozzávalókat összevágjuk, egy tálban összekeverjük. A bulgurt folyó víz alatt egyszer átmossuk, és a salátára öntjük. A citrom levét elkeverjük az olívaolajjal, és meglocsoljuk vele a salátát. Hűtőben tároljuk, amíg a bulgur meg nem szívja magát, és fel nem puhul. (1-2 óra körülbelül). Különleges ízvilága miatt én egyébként bárányhoz tudnám leginkább elképzelni.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.