Tüzes piros koktélrákos farfalle

Bár ebben az évben az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy Valentin-nap hétvégére esik, azért mégsem szükségszerű az egész napot a konyhában tölteni. Ez a kissé pikáns tészta gyorsan elkészíthető alternatíva lehet azoknak, akik a napot inkább egymással, nem pedig a konyhában töltenék.

DSC_0052

Hozzávalók (2 személyre):

20 dkg koktélrák
15 dkg pritamin paprika
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika – mag nélkül
2 dl 20%-os főzőtejszín
friss metélőhagyma
só, frissen őrölt bors
olívaolaj

25 dkg farfalle tészta
parmezán a szóráshoz

A koktélrákot kiolvasztjuk, ha nincs idő várni, tegyük meleg vízbe, és alaposan öblítsük le. Tegyük félre, a tésztavizet pedig tegyük fel pici sóval és olívaolajjal, ha forr, mehet bele a tészta. Mire elkészül, mi is készen állunk a szósszal. A kockára vágott pritaminpaprikát kevés olívaolajon 2-3 percig pirítjuk, amíg kissé fel nem hólyagosodik. Ekkor tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük, hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a zúzott fokhagymát, és egy-két percig pirítjuk, amíg a fokhagyma illatozni nem kezd. Hozzáadjuk a kiolvasztott koktélrákot, sózzuk-borsozzuk, újabb két perc és mehet rá a tejszín. Összeforraljuk és végül a forró al dente tésztával vegyítjük. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal és friss metélőhagymával.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.