Lassan sült sertéshús tortillában – Pulled pork

Szeretem a tortillát, mint alapanyagot a konyhában, mert jól variálható – zöldségekkel, sajttal, húsokkal, öntetekkel – és igen laktató. Most az úgynevezett “pulled pork”-ot készítettem, ami egy nagyon lassan, egyben megsütött sertéshús, ami darabjaira szét”húzható” (angolul: pull). Nem csak tortillába, de szendvicsbe is tölthető. Ha előző nap készítjük, akkor másnap az apróra tépkedett húst a wok edényünkben melegítsük újra.

DSC_0675

Hozzávalók (4-6 személynek):

1 kg sertéscomb
3 dl húsleveslé
1 nagy fej hagyma
70 g paradicsom püré
1 tk. kakukkfű
frissen őrölt szerecsendió
6 szem bors mozsárban őrölve
csipet őrölt kömény

Fejenként két db tortilla
Sajtkrém
Avokádó
Sajt
(Opcionálisan: jégsaláta, tejföl)

A ok sütőben kevés olajat melegítünk. Az egyben hagyott sertéscomb alaposan körbepirítjuk, felöntjük a húsleveslével, a paradicsomszósszal és a fűszerekkel, és forrástól számítva takarék lángon fedő alatt 2,5 órát főzzük. Néha forgassunk egyet a húson, alapvetően a folyadék pótlására nincs szükség, de azért az utolsó fél órában nézzünk rá többször. A hús porhanyósra párolódik, és ragacsos réteg fogja körbefonni. Miután elkészült kissé pihentessük, aztán tépkedjük kisebb darabokra. A tortilla mindkét oldalát palacsintasütőben 1-1 perc alatt kissé átforrósítjuk, megkenjünk sajtkrémmel, megtöltjük a hússal és a többi töltelékkel, és feltekerve frissen fogyasztjuk.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.