Rőzsepecsenye?

Látogatóban voltunk a Sógornőmnél Írországban, ahol egyik közös ismerősünknél vacsoráztunk. A menü rőzsepecsenye volt. A receptet nem kértem el, de miután hazajöttünk eldöntöttem, hogy én is megcsinálom. Szóval a kérdőjel a címben azért, mert fogalmam sincs, hogy a pác ilyen volt-e, ez nem eredeti recept, ellenben felettébb könnyen és gyorsan elkészíthető. Ja, és persze finom is!

DSC_0661

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
1 ek. pirosarany
3 g bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
só, frissen őrölt bors

4 fej hagyma
4 kaliforniai paprika

A húst kockára vágjuk és fél órára bepácoljuk. A wok sütőben kevés olajat forrósítunk, a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott paprikát. Egy-két percig pirítjuk, majd belekeverjük a bepácolt csirkemellet. A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd fedő alatt 20-25 perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá, de szerintem a hús is elég levet enged. Ha megpuhult, 5 percig fedő nélkül pirítsuk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.