Sárgabarackos crumble, avagy a morzsasüti

Még tavaly írtam egy egyszerű angol desszertről, a cobbler-ről, és már ott megígértem, hogy lesz majd crumble recept is. Jujj, de el vagyok maradva. Pedig imádom, mindenféle gyümölccsel! Ha valami gyorsat szeretnénk, ami könnyen összedobható, nyári, gyümölcsös, ez kiváló megoldás lehet. Most sárgabarackkal készült és hú, ha nem ajándékozom el a szomszédoknak egy részét, reggelre eltüntetem az egészet.. Munka vele 10 perc, a többit a sütő végzi. És nem kell a sárgabarack pucolásával kínlódni, a héja is csodálatosan szétfő. A korábban bemutatott karamellsodóval vagy egy gombóc fagyival kínáljuk. Vagy mindkettővel. Essünk túlzásokba! DSC_0289

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
10 dkg barna cukor
10 dkg liszt + 10 dkg liszt, (nálam most) mandulaliszt, darált mandula, dió vagy mogyoró
csipet só

60 dkg sárgabarack
4 ek. barnacukor
3 ek. kókuszreszelék
reszelt szerecsendió

A barackot kimagozzuk, a feleket vágott oldalukkal lefelé szorosan elhelyezzük a formában. Megszórjuk a cukorral, kókuszreszelékkel és szerecsendiót reszelünk rá, 10 percet állni hagyjuk. Közben a sütőt 200 fokra melegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és rámorzsoljuk a gyümölcsre. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt – fólia nélkül – aranybarnára sütjük. A tészta alatt a gyümölcs bugyogni fog, akár ki is folyhat kissé. Ha el szeretnénk kerülni a sütő takarítást, terítsünk a forma alá alufóliát. A süteményt 20 percet hagyjuk hűlni, így szebben kiszedhető lesz a formából, és pont ehetőre hűl. DSC_0290-2

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.