Mogyorós-banános muffin

A banán az a gyümölcs, ami egész évben kiszámíthatóan kapható, így sokszor van nálunk belőle egy-két darab. Nagyritkán előfordul azonban, hogy nem fogynak el, túlérnek, ebben az állapotukban pedig nem igazán szeretem őket, úgyhogy most belesütöttem őket egy jó kis muffinba.

DSC_0173

Hozzávalók (12 db-hoz):

15 dkg mogyoró
2 tojás
5 ek. barnacukor
3 túlérett banán (minél barnább annál jobb)
7 dkg vaj
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Tetejére:
2 púpos evőkanál porcukor
1 teáskanál tej

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, és kézzel vagy géppel nagyobb darabokra aprítjuk. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A sütőt 180 fokra melegítjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, amíg ki nem világosodik. A banánt villával szétnyomjuk és a tojásos keverékhez adjuk. Beledolgozzuk a többi hozzávalót is: az olvasztott vajat, a mogyorót és apránként a sütőporos lisztet is. A muffin formát kivajazzuk, vagy muffin papírral béleljük. Elosztjuk benne a tésztát, a tetejét a félretett mogyoróval díszítjük. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, a porcukrot a tejjel simára keverjük, és ezzel csorgatjuk le a muffinokat.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.