Házi coleslaw

A coleslaw a káposzta saláta amerikai változata, megturbózva egy kis répával és majonézzel. Finom kísérője húsoknak, de szendvicsekbe töltve is nagyon jó. Gyorsan elkészül, és érdemes egyszerre nagyobb adaggal dolgozni, mert hűtőben napokig eláll. Mi ezt az adagot ketten szoktuk enni – manapság inkább 2,5 -en 🙂 -.

DSC_0164Hozzávalók (nagyobb adag, de hamar fogy!):

70 dkg káposzta
2 db kisebb répa
1 kis fej hagyma
1 citrom leve

Öntethez:
12 ek. majonéz
2 púpos ek. tejföl
3 ek. fehérborecet
2 ek. porcukor

A hagymát apró kockára vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt répát, a citromleves hagymát és alaposan lesózzuk, borsozzuk. Fél órát állni hagyjuk.
Elkészítjük az öntetet. A káposztáról leöntjük a keletkezett levet és elkeverjük az öntettel. Egy-két órát hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.