Ha sajtfüggő vagy: sonkás sajttekercs

A sütik után a sajt az a dolog, amiről nem tudnék lemondani. Imádok mindent, lehet az trappista, camambert, kecskesajt, mozzarella, majdnem bármi – najó, a túlérett sajtokkal azért vigyázok -. Ez a sajttekercs ízes, fűszerezése is jól variálható, nálam most a mustáros íz dominál, és nem sima, hanem zöldfűszeres medve sajtot használtam. Tökéletes vendégségbe vinni, előző este érdemes elkészíteni, hogy szépen szeletelhető legyen.

DSC_0812

Hozzávalók:

40 dkg trappista sajt (1 darabban!)
10 dkg csirkemellsonka

Töltelék:
10 dkg vaj
10 dkg medve sajt (lehet ízesített, én zöldfűszereset használtam)
2 ek. mustár
só, őrölt bors

A töltelék szoba hőmérsékletű hozzávalóit összekeverjük és ízesítjük. Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már rendesen bugyog, lezárjuk alatta a gázt, és beletesszük a sajtot fél órára. A vízből kiemelve 3-4 mm vastagra nyújtjuk téglalap alakban. Bekenjük a krémmel, és eloszlatjuk rajta a csirkemell sonkát, és hosszában szorosan feltekerjük. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen és jól szeletelhető legyen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.