Mandarinos nyers saláta

Múltkorjában Anyósoméknál ettem nyers céklát a salátában, és ez annyira megtetszett, hogy gondoltam én is készítek valami hasonlót. A nyers oldalakon utánaolvastam, és bár a só engedélyezett, azért csak kis mértékben használjuk. Először ki akartam hagyni, de egy pici só bizony jót tesz a lilakáposztának, szóval úgy gondoltam ennyi belefér. A mandarinos öntettel elégedett voltam, kevésbé fanyar, mint egy narancsos, nagyon jól passzol az édes répa-cékla kombinációhoz.

DSC_1102

Hozzávalók:

1 kisebb fej lilakáposzta
4 kisebb répa
1 nagyobb cékla

2 mandarin leve
2 duci gerezd fokhagyma
6-7. ek. hidegen sajtolt olívaolaj (kb. mandarin levének a fele)

kicsi só, frissen őrölt bors

A lilakáposztát vékony csíkokra vágom, icipicit megsózom, alaposan összekeverem. Negyed órát állni hagyom. Nagylyukú reszelőn lereszelem a megtisztított répát, és szigorúan kesztyűben a megpucolt céklát is. (Különben egy hétig lila végű ujjaim lesznek.) A mandarint egy kisebb tálba préselem, hozzányomom a fokhagymát és felöntöm olívaolajjal. Minden hozzávalót egy tálban összekeverek, frissen őrölt borssal még megszórom, egy fél órát minimum hűtőben pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.