Guacamole: mártogatós avokádóból

Bár a foci vb legközelebbi meccse csak pénteken lesz, azért nem olyan nagy baj, ha már előre tudjuk milyen mártogatóst szeretnénk. A guacamole talán elsőre furcsa zöld színe miatt, de garantálom, hogy nagyon finom. Érett avokádót kell hozzá használni, melynek színe mély zöld, és ha megnyomod puha. A boltokban legtöbbször csak világos zöld színű keményet lehet kapni, ilyenkor érdemes zacskóba tenni egy banán társaságában, és maximum két napon belül már meg is érik.

DSC_0272

Hozzávalók:

1 db érett avokádó
1 közepes paradicsom
1/4-ed lilahagyma (eredetileg salotta, de lehet ugyanekkora mennyiségű újhagyma is)
fél lime leve

A hagymát apróra vágjuk, meglocsoljuk a lime levével és alaposan lesózzuk. Öt percig állni hagyjuk. Az érett avokádót körbevágjuk a magja mentén, és a két felet ellentétes irányba elcsavarva szétválasztjuk. Fakanállal a héj és az avokádó húsa közé nyúlunk, és kikanyarítjuk a belsejét. Apró kockára vágjuk, összekeverjük a hagymával, és leturmixoljuk. A paradicsomból eltávolítjuk a magokat, és nagyon apró kockára vágjuk. Belekeverjük a pürénkhez, és ha szükséges, sóval még ízesítjük. Tortillával tálaljuk.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.