Olívabogyós grissini

Foci Vb lázban égünk. Bár ez a grissini nem meccsnézésre készült, de oda is jó lehet. A hosszú kelesztési idő miatt sem kell aggódni, így szoktam csalni:a villanysütőt 30-40 fokra állítjuk, és kissé nyitott ajtónál a sütőben kelesztjük a tésztát. Így kevesebb, mint fél óra alatt megkel.

DSC_0002

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 dl olívaolaj
1 ek. cukor
1 púpos tk. só
1 tk. kakukkfű
1 csomag szárított élesztő
5 dkg olívabogyó – nálam fekete – apróra vágva
1,5-2 dl víz

A víz kivételével a hozzávalókat egy mély tálba tesszük, összekeverjük. Óvatosan hozzáadagoljuk a vizet – egyszerre mindig keveset, mert a liszt fajtájától is függ, hogy mennyit vesz fel – és összegyúrjuk, míg ruganyos tésztát nem kapunk. Meleg helyen 1,5-2 óra alatt duplájára kelesztjük. A sütőt 220 fokra melegítjük. A tésztából diónyi nagyságút veszünk, és mint a nudlit, vékonyra pödörjük, végül pedig csavarunk kettőt rajta. Ha ropogósabbat szeretnénk, akkor 2-3, ha kicsit puhábbat, 4-5 mm-es vastagságúra pödörjük, a sütőben duplájára fog kelni. Kiolajozott tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. (12 perc után még világos színű, ekkor még puhább, 15 perc után már aranysárga, így ropogósabb lesz.) Bátran kísérletezzünk!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.