Túrós-medvehagymás pogácsa

Nem sokáig lesz már medvehagyma, úgyhogy kihasználva amíg még van, süssetek gyorsan túrós pogácsát belőle. Ez a recept nagyon egyszerű, nálunk nagy kedvenc, érdemes akár dupla adagot készíteni egyszerre, ami tészta megmarad, fagyasztóban tárolható.

medvehagymas turos pogacsa

Hozzávalók:

25 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 tk. só
ízlés szerint apróra vágott medvehagyma
1 tojás a kenéshez

A hideg hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben fél órát pihentetjük. A sütőt 200 fokra melegítjük, a tésztát centi vastagra nyújtjuk, tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

2 hozzászólás a(z) “Túrós-medvehagymás pogácsa” bejegyzéshez

  1. Kulik Emese

    Köszönöm szépen a receptet! Ma elkészítettem ezt a pogácsát,de sajnos csak szimpla adagot…Nagyon hamar elfogyott! elmentettem e kedvenc receptek közé <3

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.