Házi müzli, avagy a granola

A nagy karácsonyi ünneplések után azt hiszem ideje lesz valami könnyedebbnek is, ez a zabpelyhes sült müzli pedig igazán finom lett. Minimális cukor van benne, de annál több aszalt gyümölcs és különböző magvak. Elkészíteni sem bonyolult, és sokféleképpen variálható. Érdemes nagyobb adagot készíteni, 1 hónapig simán eláll, és garantáltan rá fogunk járni!

hazi granola_01

Hozzávalók:

4 bögre zabpehely
1 bögre apróra vágott mandula
1 bögre apróra vágott dió
fahéj ízlés szerint, egy narancs leve és héja
1/2 bögre méz
1/2 bögre cukor
1/4 bögre olaj

1/2 bögre apróra vágott datolya
1/2 bögre apróra vágott vörös áfonya
1/2 bögre apróra vágott aszalt szilva

A gyümölcsök kivételével minden hozzávalót egy tálba öntünk és alaposan összekeverjük. Fahéjjal ízlés szerint ízesítjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és eloszlatjuk rajta a müzlikeveréket. Tetejét gyengéden megszórhatjuk kevés barna cukorral. Arra figyeljünk, hogy mindenhol legalább 1 cm vastag legyen, különben odaég. A granolát 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd egy órát pihentetjük. Végül összetörjük, összekeverjük az apróra vágott gyümölcsökkel, és már fogyaszthatjuk is. 2-3 hétig eláll.

hazi granola_02

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Egy hozzászólás a(z) “Házi müzli, avagy a granola” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Csináld-magad ajándékok – gyűjtőposzt | Salt & Sugar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.