Tejszínes karalábé krémleves

Mondhatnám, hogy néha ilyen is kell. Visszajött a rossz idő, visszajöttek a krémlevesek. Nem is akartam feltenni a blogra, mert elsőre nem találtam különösebben extrának ezt a receptet – még mindig nem gondolom annak – viszont egyszerűen annyira jó lett mindennek az aránya, hogy ezt már csak magam miatt is fel akartam jegyezni. Nem szeretem az olyan krémleveseket, amik már inkább főzelékbe hajlanak, vagy amikor beleteszem a kenyérkockát hipp-hopp eltűnik belőle a leves rész és csak valami püré marad. (Gondolom ezt a problémát más is ismeri.) De ez most szerintem minden szempontból igen jó lett – nem túl sűrű, nem túl tejszínes, ízes, tavaszias és laktató -.

blog_leves

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg karalábé
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleveslé
só, bors, kakukkfű, lestyán
1 dl tejszín

Tálaláshoz: levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka

Mindent megpucolunk, a karalábét centis kockákra vágjuk, és húslevesben feltesszük főzni a hagymával és a fokhagymával együtt – ezek akár egyben is maradhatnak, majd a turmix elbánik velük -. Ízlés szerint fűszerezzük – jöhet egy adag lestyán és kakukkfű például – , majd negyed óra alatt puhára főzzük. Turmixoljuk – ha nagyon sima levest szeretnénk kapni egyszer átszűrjük – és a tejszínnel még egyszer felforrósítjuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.