Kolbászos kukoricás muffin

Muffinból alapvetően az édeset szeretem, de tekintve, hogy a Férjem semmiféle édességet nem eszik, és általános tapasztalat, hogy buliban a sós fogy, ezért ez a változat sokszor készül nálunk. A muffin alapja egy könnyű sajtos tészta, ami különböző töltelékekkel igen jól variálható. Mint minden muffin, ennek is előnye, hogy igen gyorsan elkészült, és a benne lévő sajttól a tészta még másnap is igen puha marad (ha marad). A kolbászos abszolút favorit, most is ilyen készült.

Hozzávalók 12 db-hoz:

25 dkg liszt
2 dl tejföl
2 tojás
15 dkg félkemény sajt (nálam trappista)
1kávéskanál sütőpor
10 dkg kukorica
10 dkg kolbász
só, bors

A sütőt 180 fokra melegítjük. A tészta hozzávalóit a kukorica és a kolbász kivételével egy tálban alaposan összekeverjük. Egy fél kiskanálnyi sót és ízlés szerint borsot adunk hozzá, végül hozzákeverjük a kimaradt alapanyagokat is. A tésztát egyenlően elosztjuk a formákban, ha nem használunk muffin papírt, akkor előtte olvasztott vajjal vékonyan kikenjük. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

DSC_1746

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ha tetszett, kövesd a blogom a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.